Spada Stefan cel Mare-medie
Spada Stefan cel Mare 2-medie

Spada lui Stefan cel Mare

La 2 iulie 2004 s-au implinit 500 de ani de cand marele nostru domnitor, Stefan-cel-Mare a trecut in nemurire. Despre Stefan cu totii stim cate  ceva, insa ceea ce este cu adevarat  impresionant  este faptul ca a reusit  sa domneasca 47 de ani, timp in care a dus 47 de lupte (din care a  pierdut doar una - de fapt mai mult o remiza decat o infrangere) si a  intemeiat, refacut sau inzestrat 44 de  manastiri si biserici. Si toate astea intr-o perioada in care o domnie care dura cativa ani sau chiar luni nu mai era un lucru de mirare pentru nimeni.

Pentru toate acestea, si pentru multe altele, bravul domnitor a ramas in constiinta populara si in istorie cu numele de Stefan “cel Mare”€¯.

In amintirea acestor glorioase timpuri Medievalum doreste sa va ofere  spada comemorativa “Stefan-cel-Mare”. Ea este o €œreplica€¯ a spadei lui Stefan, al carui original se  pastreaza la muzeul  Topkapi din Istanbul. Fiind o spada comemorativa am gasit de cuviinta sa gravam pe lama numele domnitorului, blazonul sau, anii de domnie, stema Moldovei, locurile si anii  bataliilor importante,  precum si cele mai de seama manastiri ctitorite.

Spada originala a lui Stefan nu era facuta in tara, ci se pare ca a fost comandata genovezilor care, la randul lor, au comandat-o mesterilor de  la Toledo. De aceea, pentru a pastra traditia, si noi am  comandat-o la Toledo,  avand astfel siguranta unui lucru bine facut.

Lungimea spadei este 120 cm iar greutatea de cca. 2,5 kg. Lama este  realizata din otel inoxidabil, ceea ce o fereste de rugina si nu  necesita intretinere. Manerul este  acoperit cu piele  naturala de culoare neagra.

De asemenea, am facut eforturi ca pretul final sa fie sub media spadelor prezentate pe site, tocmai pentru ca un numar cat mai mare de pasionati sa poata beneficia de cea mai faimoasa spada din toata  istoria romanilor.

Pachetul include un suport metalic de perete, transportul si o copie a unei harti a Moldovei facuta la 1595.

Caracteristici spada:

- lungime: 120 cm

- material: otel inox

- producator: Acero Toledano

- pret: 850 Ron

- disponibilitate: nu este in stoc